среда, 15. август 2012.

Диктатор (The Dictator) 2012.


Енглески комичар, Саша Барон Коен, својој лепези урнебесно забавних и огавних ликова, као што је Борат, Али Џи, Бруно, додао је и лик Аладинија, арапског диктатора.

Саша се поиграва са стереотипима, исмевајући све могуће што може да се исмеје. Он не зна границу и често су његови штосеви и шовинистички, и расистички, и испод сваке линије доброг укуса. Али све то функционише. Неће добити Оскара, али ће напунити џепове, то је сигурно.

Ово је филм који се гледа, између осталог и зато да би се видело шта је то комедија данас, и да се на један начин упореди са оним старим комедијама. Ово је уосталом више и пародија, пародија живота, него што је комедија.

Прича је: Диктатора једне арапске земље оптужују да има атомско наоружање, и постављају му ултиматум да своју земљу учини демократском. Заверу против њега кује најближи сарадник, и на путу у Уједињене Нације у Њујорку, он успева да га замени двојником којим ће манипулисати. За правог диктатора, сматра да је убијен, међутим овај на један другачији начин упознаје стварност и своје земљ и народа, и Америке, свог непријатеља.

Оцена: 7 од 10

Без обзира на криминално вулгаран хумор, мени Саша има неке дражи. 

Нема коментара:

Постави коментар