понедељак, 20. фебруар 2012.

Опасне намере 2 и 3 (Cruel Intentions 2&3) 2000-2004.

Некако су после великих филмова из неких бољих времена дошли на ред "ЖЉ" филмови из ових наших - горих - времена.
И то што су ЖЉ не значи да нису добри, него просто да немају неку уметничку дубину, али као филмови држе пажњу. Приче су некада сувише патетичне, али умеју да изненаде. ЖЉ филмове свакако не треба икључити као нешто што је "невредно" гледања.
Овај пут сам заредом погледао 2 ЖЉ филма. Својеврсне наставке хита "Опасне намере" са Саром Мишел Гелер, Рајаном Филипсом и Риз Витерспун.

Прича у оба је: лукави студенти и ђаци искоришћавају једни друге, кроз сексуалне односе и кроз намештаљке које ће се свести на секс.
У Опасним намерама 2. који је у принципу "шта је било раније" наставак Опасних намера, поблематични младић мења школу и долази да живи са оцем и његовом новом женом, богаташицом. Младић и није тако лош, али ту је његова нова "сестрица", тачније маћехина ћерка, која ће учинити све да га исквари.
Оцена 4 од 10.



У Опасним намерама 3, двојица студената, цимера, склапају опкладе, које се своде на кварење веза и сексуално искоришћавање студенткиња. И они би тако наставили, да не постоји "колегиница" која је много промућурнија него што изгледа...

Оцена 5 од 10







Нисам нешто обраћао посебно пажњу, али мислим да нема у оба филма ниједна сцена ...опасна за гледање.

Нема коментара:

Постави коментар