четвртак, 23. фебруар 2012.

Зла смрт 2 и 3 (Evil Dead II & Army of Darkness) 1987-1992.






Други део ове изузетне хорор комедије је настао чак 6 година након првог дела. Кажем чак, зато што обично када нешто има успеха и тражи се, америчка индустрија не чека ни пола године већ се одмах снима наставак. Овај филм је много комичнији од првог дела и много мање страшан. Страшнији је и ужаснији десет пута, било који део Харија Потера, а Потер се сматра дечијим филмом.
Други део се само донекле држи првог дела, заправо не држи се уопште. Једино књига мртвих и магнетофон имају везе са првим делом, ово остало не. А то је чудно зато што је главни јунак исти као и у првом. Еш. Мислим да је то чак урађено намерно, јер Сем Рејми је опичен. Он има сјајне идеје и главана му је жеља да забави.
И овај пут зло које живи у шуми долази да узме животе младих који су у брвнари. Еша овај пут обузима зло и можемо видети сјане сцене када се Еш бори са злом у себи, поготово када одсеца своју руку моторком јер је рука опседнута и жели да га повреди. Пред крај филма коначно се приказује и отелотворује то ужасно зло, које подсећа мало на мапетовце. У коначној борби то биће бива отерано из овог света у временски вртлог у који упада и Еш.

Оцена: 7 од 10


У трећем делу "Армија таме" донекле су помирене 2 раније приче и недоследности у њима. Еш се налази у средњем веку где да би се вратио у своје време мора да дође до књиге мртвих и уз пут порази армију таме, коју предводи његов зли двојник. Овде Еш, то јест Брус Кембел који га глуми, слаже максимално фаце. Једино што то његово слагање фаца некако има смисла и забавно је, за разлику од слагања фаца доброг (предоброг) глумца Џима Керија, који тиме само умањује своју вредност.

Одличан филм. За нијансу бољи од другог дела.

Оцена: 8 од 10

Нема коментара:

Постави коментар