петак, 22. март 2013.

Кебаб веза (Kebab Connection) 2004.


Пријао ми је овај немачки филм. Комедија која игра на чувену европску причу, о сукобу који заправо и не постоји, између нација. О малограђанској умишљености европског човека. 

Турци, Грци, Немци. Они су главни протагонисти овог филма. Приказани су са главним карактеристикама, управо онако како их други виде, и зато и нису представљени реално, али за комедију то и није битно. Филм је одличан. 

Млади турчин који се бави режијом, упада у праву фрку у глави. Његова девојка, немица, је трудна. Он је растрзан између строгог оца, филма који жели да сними, девојчине трудноће и сопствене несређености. Ипак и поред свега, он снима неколико реклама, које ради са љубављу, и због чијег успеха он постаје прилично цењен у заједници. То није довољно да би његова девојка остала са њим, и они се растају у нади да ће се он узозбиљити и бити спреман да преузме улогу оца. Наравно ово све много озбиљно звучи, али није тако представљено. Ипак је ово комедија, а да би све завршило у најбољој традицији жанра, љубав ће наравно победити.

Оцена: 7 од 10.

Нема коментара:

Постави коментар