субота, 19. мај 2012.

Пут у средиште Земље (Journey to the Center of the Earth) 2008.



Брендан Фрејжер се изгледа специјализовао за улогу комичних авантуриста. Има питому фацу да би био озбиљан, мада сам га гледао и у неким другим филмовима, а не само комедијама, и супер је.
У овом породичном филму, који је прилично упоредив са класичним остварењем "Пут у средиште Земље" са Џемсом Мејсоном, који је рађен по делу Жила Верна, публика може да ужива сасвим опуштено. Нема ту велике глуме и неких врхунских дијалога, али има супер урађених специјалних ефеката и узбуђења. Супер је осећај када имате утисак после сат и по времена као да је прошло 10 минута.

Радња: Клинца оставља мајка код ујака, који је неки научник, вулканолог, шта већ. Изгубио је брата, клинчевог ћалета и вуче траумице због тога, мада је у бити кул. Случајно долази до сазнања да ће се поновити природно-геолошки улови какви су били када је његов брат нестао, и да ће се то десити на Исланду. Путује тамо са клинцем, а у причу ускоро улеће и лепа локалка. На некој планини бивају затрпани под одроном у пећини, и даље радња тече готово истоветно Верновом роману.

Оцена: 7 од 10

Ово је један од оних филмова за које се каже "за све од 7 до 77 година"

Нема коментара:

Постави коментар