среда, 2. мај 2012.

Џорџ Буш Млађи (W.) 2008.



Пре свега свака част шминкерима. Начинили су да свако од глумаца подсећа на скорашњу америчку политичку елиту до непрепознавања разлике.
Оливер Стоун је узео да по трећи пут екранизује животопис неког од америчких председника. Пре је то радио са Кенедијем и са Никсоном. Сви његови филмови који се дотичу новије америчке историје су и те како контроверзни. Он се не устеже да каже: "глупи смо, и само Богу захвалимо што смо ту где јесмо, јер ни по чему не заслужујемо да носимо барјак Света.".

Сувише је све око Џорџа Буша Млађег свеже, то је ипак историја која се дешавала пре 4-5 година, тако да нема потребе да се препричава филм.

Редитељ филм сецка тако што меша сцене из Бушове прошлости (младости) са онима из доба председниковања, и то пре свега фокусирајући се на његова пијанства и разузданост као младог, и на кампању против Ирака, док је био председник.

Џош Бролин као Буш изува, али заиста и сви глумци у улози историјских личности. Тенди Њутн као Кондолиза Рајс, Драјфус као Дик Чејни, Кромвел као Буш сениор.... Сви су добри.

Оцена: 7 од 10

Нема коментара:

Постави коментар