петак, 30. новембар 2012.

Промена игре (Game Change) 2012.



Изузетан ТВ филм о председничким изборима у Америци, када је председник постао први пут, Барак Обама. Филм прати кампању Џона МекКејна и нагласак је стављен на његовог кандидата за потпредседника, Сару Пејлин. Харизматична Сара је мач са две оштрице. Колико год била сексипилна и изузетна као мама и гувернерка, толико је у општој култури и знању, на нивоу осмогодишњакиње. Нешто што може само у Америци.
За мене је ова жена ипак симбол храбре Американке, која је родила петоро деце, послала сина у рат у Ираку, родила дете болесно од Дауновог синдрома, и ако је знала да ће се дете такво родити, имала ћерку тинејџерку која је остала трудна... све у свему невероватна особа.
2010. године, мада су људи очекивали, она је одсутала од кандидатуре за председника Америке, али сам сигуран да ћемо за Сару Пејлин још и те како чути.

Сјајне улоге Џулијен Мур, као Саре и Ед Хариса као Џон МекКејна. Вуди Харелсон је ипак за копље изнад њих. Он глуми Стива, политичког саветника Џона МекКејна.У филму су коришћени аутентични снимци из кампања.

Оцена: 8 од 10.

Нема коментара:

Постави коментар